torstai 3. syyskuuta 2015

Pool of booze

Käytiin Danin kanssa eilen saunassa keskustelua mahdollisista juhlapaikoista ja tarjoiluista. Kaikki häät, missä me olemme olleet, ovat olleet niin sanottuja ilmaisen viinan-bileitä, mitä varmasti suurin osa häistä nykyään on. Paikat ovat olleet erilaisia seurantaloja tai vastaavia, joissa ei ole rajoituksia tarjoilujen suhteen.

Meitä molempia alkoi kuitenkin kiehtoa kovasti ajatus ravintolahäistä. Panostettaisiin kauniiseen paikkaan ja ruokaan, tarjottaisiin alkumaljat ja ruokajuomat, mutta muut juomiset ystävät ja sukulaiset joutuisivat ostaa itse. Mikä ehkä vähän pelottaa minua ihmisten reaktioiden takia.

Nykyään kaikki suunnilleen olettavat, että kun häihin mennään, saa juoda Tallinnasta haettua juomaa niin paljon kuin napa vetää. Ja onhan se kiva, en ole yhtään sitä vastaan, että hääpari tarjoaa juomat väelle. Jotenkin vain tuntuu, että mieluummin panostaisin siihen paikkaan ja ruokaan mieluummin. En voi sietää perus nuorisoseurantaloja vaihtoehtona omille häilleni. En kertakaikkiaan. Enkä hirveästi fanita sitä peräluukuissa istumista juhlapaikan pihassa, mielestäni se on röyhkeää ja mautonta, varsinkin alkuillasta/yöstä. Onneksi tämän hetken juhlapaikkojen ykkösvaihtoehdon pihaan tuskin kovin montaa autoa parkkeerattaisiin, on nimittäin kylän keskustassa.

Voiko joku suuttua, jos häissä ei tarjoilla ilmaista viinaa koko iltaa? Käyväthän ihmiset baareissa ja juomakulujen puolesta yksi hääilta ei heille varmasti olisi yhtään sen kummempi.

Asumme Pohjanmaalla, joten jos viinaksia lähdettäisiin hakemaan Tallinnasta, joutuisimme ensin ajamaan Helsinkiin. Ja etelässä vierailun jälkeen takaisin. Autosta riippuen se tekee 200-300€ pelkkään bensaan. Ja tätä meidän väkeä ei ihan muutamalla satasella juoteta. Siihen saisi varata (villillä veikkauksella) vähintään 700€. Se tekee jo tonnin pelkkään juomaan ja bensaan, VÄHINTÄÄN. Siihen vielä päälle syömiset matkalla, laivamatka auton kanssa ja muut mahdolliset kulut.


Aiomme viikonloppuna laskea alustavan lopullisen vierasmäärän. Kahden vuoden aikana muutoksia voi toki tulla suuntaan tai toiseen, mutta sellainen karkea arvio. Sen jälkeen alan lähetellä tarjouspyyntöjä ravintoloihin ja mahdollisesti myös pitopalveluihin. Jos jostain löytyisi paikka todella halvalla ja pitopalvelu, josta saa meidän standardeihin sopivaa ruokaa järkevään hintaan, ei ne perus suomalaiset ilmaisen viinan-bileetkään ole vielä poissuljettu vaihtoehto.

Mitä ajatuksia?

5 kommenttia:

 1. Hei! Mielestäni blogisi ansaitsee Liebster Awardin! Lue lisää täältä http://huntuahattaraa.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

  VastaaPoista
 2. Meillä holit haettiin Virosta. Hintaa tälle reissulle tuli, vaikkakin hakumäärä on maltillinen ja meillä juhlinta-aika on loppumassa klo 00.00. Toisaalta meillä on panostettu juomaan ei massa määrään ja esim kirkkaita meillä ei ole missään muodossa tarjolla. 😀 Ravintolahäät ovat varmasti nykyaikainen vaihtoehto.

  VastaaPoista
 3. Meille tulee ns. ilmaisen viinan bileet ja se oli meille itsestäänselvää. En mä tosin edes kutsuisi sellaisia ihmisiä, jotka sinne tulisivat vain ilmaisen viinan perässä tai jotka eivät osaisi käyttäytyä/säännellä juomistaan, joten miksi ei tarjottaisi juotaviakin illaksi.

  Me oltiin hetki sitten häissä, joissa hääpari tarjosi vain alkumaljat, ruokailun ajaksi kaksi kaatoa viiniä, sekä avecin, muutoin baari oli maksullinen. Hääpari kuitenkin itse käytti alkoholia juhlissaan eli periaatteessa oletus oli, että heidän juhlissaan niin tehdään ruokajuoman lisäksi, eikä ollut kyse absolutisteista tms. Siksi oli mun mielestä vähän outoa, että tavallaan osa juhlien tarjoilua oli maksullista vieraille. Häissä ei myöskään ollut juurikaan ohjelmaa, joten sinänsä kuivin suin (tarjolla oli vain vettä muun illan) koko illan istuminen ilman mitään tekemistä oli aika kurjaa. Kuten eräs ystäväni totesi, pitäisi olla joko alkoholia unohtaakseen ohjelmattomuuden tai sitten ohjelmaa unohtaakseen alkoholittomuuden. Häät myös maksoivat meille kauempaa tulleille vieraille muutenkin aikamoisen summan, joten maksullinen baari ei ollut kovin positiivinen yllätys. Ja niin siis maksullisuudesta ei oltu mainittu etukäteen esim. kutsussa ja kun oletus on, että juhlissa et joudu vieraana maksumieheksi, minäkin jätin rahat hotellille. Onneksi miehellä sitten oli kortti mukana!

  VastaaPoista
 4. Hei! Blogissani on sinulle Liebster award -palkinto, käypä kurkkaamassa http://isaidyesblogi.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html :)

  VastaaPoista
 5. Hei, liityin lukijaksi. :) blogissani on sinulle myös liebster award haaste/palkinto, käyhän katsomassa: http://monsterimorsian2017.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

  VastaaPoista