tiistai 25. elokuuta 2015

"Dear friends and family..."

Yksi tärkeimmistä asioista hääpäivänä ovat tietysti vieraat. Meillä molemmilla on Danin kanssa hyvin sama näkemys siitä, ketkä tahdomme mukaan hääpäiväämme.

Lähin suku saa luonnollisesti kutsun häihin, molemmilta puolilta. Vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat. Minulla on yksi pikkuveli, Danilla isoveli. Kauemmas sukuun mennessä muutamat saavat kutsut. Itse olen hyvin vähän tekemisissä ison osan suvustani kanssa, joten en koe tärkeäksi kutsua heitä häihini. Miksi kutsuisin, kun en koskaan muutenkaan ole tekemisissä heidän kanssaan? Olen ihan varma, että jo ensimmäisiin häihin kutsut lähetettyäni suvussa nuristiin, kun kutsuja ei tullut. Mutta so what, i don't give a f.

Ystäväpiirimme ovat hyvin laajat. Ja ympäri Suomen levittyneet etenkin sulhon puolelta. Ystävämme tulevatkin olemaan suurin osa vierasmäärästä, koska kun kasaa yhteen kahden aikuisen omat lähimmät ystävät, kyllä niistä aika iso läjä tulee. Sanoisin, että ystävien ja sukulaisten suhde tulee olemaan häissämme noin 60/40. Onneksi molempien ystävät ovat jo isoksi osaksi toisiaan tavanneet kihlajaisjuhlissamme ja hyvin tulivat juttuun. :)


Uskoisin ison osan kutsuttavista olevan pariskuntia. Siksi tuskin tarvitsee lähettää kovinkaan montaa avec-kutsua, vaan menevät ihan molempien osapuolten nimellä. Oma näkemykseni avecin tuomiseen häihin on se, että sellainen kutsu lähtee ihmiselle, jolla tiedän olevan pitkäaikainen kumppani (ei siis mikään pari kuukautta kestänyt uusi suhde), jota emme ole välttämättä tavanneet. En kauhean mielelläni kovin vieraita ihmisiä häihini kutsuisi, mutta ylläolevassa tilanteessa voin tehdä poikkeuksen.

Sitten se iänikuinen kysymys. Kutsutaanko lapsia?

Me päätimme sulhon kanssa yhdessä, että tahdomme tarjota ystävillemme mahdollisuuden viettää aikuisten keskeistä aikaa ilman lapsia. Emmekä myöskään tahdo lasten näkevän aikuisten alkoholinkäyttöä, koska se nyt vain ei ole oikein. Yksi vaihtoehto olisi ollut, että lapset kutsutaan, mutta vain esim. siihen asti, että ruoka/kakku/jne. on hoidettu pois alta. Tämä kuitenkin olisi monelle vieraalle todella vaikeaa, koska juhlimme luultavasti Seinäjoella ja ystävämme tulevat häihin ympäri Suomea. Ei monellakaan olisi mahdollista jättää lasta hoitajalle juhlapaikkakunnalla. Ainut poikkeus lapsivieraissa on luonnollisesti oma tyttäreni, joka on häiden aikaan 6,5-vuotias. Hän saa olla mukana siihen asti, kunnes "baari avataan".

Jaa se vierasmäärä sitten. No, karkeasti laskettuna noin 100. Mun silmissä tuo luku on ihan valtava! Mutta kuten sanoin, meillä on paljon ystäviä, joita emme tahdo jättää kutsumatta. Huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti